Home » Auto's

Occasion kopen, bespaar geld

Omdat een nieuwe auto bij het rijden van de eerste kilometers de helft van zijn waarde kan verliezen is dit de slechtste investering die je kunt doen. Bij het kopen van een occasion bespaar je veel geld waar je andere leuke dingen van kunt doen. Een occasion kun je laten onderhouden waar je maar wilt en is vaak nog goedkoper ook. Bij een nieuwe auto ben je dit vaak verplicht om dit bij de dealer te doen. De verzekering is ook veel goedkoper. Met een auto die van jezelf is kun je mee doen wat jij wilt. Je bent aan niemand verantwoording schuldig. Dit is een groot voordeel van een occasion kopen.

Waar kun je een occasion kopen

Je hebt verschillende adresjes waar je een occasion kunt kopen. Ik geef je er een paar. Bij een dealer heb je vaak één of meerdere automerken. Naast nieuwe verkopen ze ook gebruikte auto's.  Meestal beperken ze zich in hun aanbod door het eigen merk gebruikte auto's. Een garagebedrijf is niet verbonden met een automerk.  De occasion die je hier koopt is hier in onderhoud geweest , dus kun je aannemen dat hij de auto goed kent. Dan heb je ook nog een autohandelaar. Hier staan er vaak veel te koop omdat deze het moet hebben van de verkoop van gebruikte auto's.  De handelaar moet ervan leven dus moet er winst gemaakt worden.

Waarom een proefrit maken

Het is aan te raden voordat je een occasion koopt er eerst een proefrit mee te maken. Als je in een auto stapt en er mee gaat rijden dan hoor je pas eventuele rammeltjes, piepjes, kraakjes of eventuele andere mankementjes. Het zou jammer zijn als je de auto dan al gekocht had. Je kunt stukken binnen en buiten de bebouwde kom gaan rijden.  Een stukje snelweg is zeker aan te raden. Bij een hoge snelheid kan het stuur gaan trillen. Laat je niet voor verassingen komen te staan. De veiligste manier om een occasion te kopen is bij Bynco, zij bieden een zeer doorzichtige manier van verkopen en je kunt een proefrit van 14 dagen maken!